Data: 2016-03-05 21:13:44
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 05 Mar 2016 20:26:51 +0100, Qrczak napisał(a):
> Dnia 2016-03-05 20:02, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
>> Dnia Sat, 05 Mar 2016 18:47:35 +0100, Qrczak napisał(a):
>>> Dnia 2016-03-05 16:37, obywatel Jarosław Sokołowski uprzejmie donosi:
>>>> Qrczak pisze:
>>>>
>>>>>> Teraz aż tak tłustych wędlin się nie widuje, pod tym względem
>>>>>> nastąpiła duża poprawa.
>>>>>
>>>>> Tak. Cały tłuszcz z otoczki został wprasowany w "szyneczkę".
>>>>
>>>> Wciąż jednak dostępne są takie, których nikt nie prasowł, wszystko
>>>> widać z osobna, można wręcz świńską anatomię studiować. Qrę w wersji
>>>> noi-iron też da się qpić.
>>>
>>> No i co za problem odkroić to, co nie smakuje. Tłuszcz jest nośnikiem
>>> smaku, odtłuszczanie na siłę czyni jedzenie "jałowym", więc trzeba
>>> mocniej doprawiać i wzbogacać (wiadomo czym).
>>> Z qry też wolę bardziej wszystko inne niż piersi.
>>>
>>
>> Bo nie umiesz przyrządzić.
>
> A-ha.
> Nawet nie wiedziałam, że trzeba inaczej nacierać tors, a inaczej kuper.
> Przed np. pieczeniem.
>
Trza inaczej CAŁOŚĆ.
|