Data: 2015-02-17 21:34:41
Temat: Re: Odp: Jaką patelnię lupić?
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pan Pszemol napisał:
> Pewności też nie mam i dlatego powstrzymuje się od kupowania w Krakowie
> czegoś z morza w stanie rozmrożonym (zwłaszcza w supermarkecie...)
> No ale ja już tak mam, że niedowiarek jestem ;-)
>
> Na wczasach w Jastarni czy Dźwirzynie już byłbym mniej powściągliwy...
To błąd. Akurat w tych miejscach w sezonie dość łatwo trafić na
rybę, która długotrwałą podróż w to miejscę odbyła w mocno ujemnych
temeraturach. A do tego mogła być potraktowana jakimś konserwantem.
Tak przynajmniej twierdzą znawcy tematu -- ja nad Bałtykiem raczej
się w sezonie nie pojawiam.
Jarek
--
Duże piwko panno Helu
Jutro w rejs wyjdziemy może
To przywiozę Heli z Helu
I bursztyny i węgorze
|