Data: 2015-02-17 21:30:00
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 17 Feb 2015 14:35:46 +0100, Trybun napisał(a):
> W dniu 2015-02-16 o 17:12, XL pisze:
>>
>>>> Woda. jJednak. Tłuszcz się schładza. Przed połozeniem każdej następnej
>>>> porcji ryby odczekaj aż tłuszcz się ogrzeje do właściwej temp. - będzie bez
>>>> bąbli.
>>> Raczej nie w tym problem, tłuszcz jest rozgrzany.
>> No to ryba za zimna. A jeśli nie to, to coś innego robisz nie tak. Ze wa
>> arzy w życiu mi się ryba rozpadła, ale to były ewidentne błędy u mnie, z
>> pośpiechu.
>
> Praktycznie z tego co już próbowałem to problem jest tylko z filetem z
> mintaja. Każda inna ryba dała się usmażyć bez przywierania do patelni.
> Dorsz też trochę się przykleja, ale nie jest to jakimś problemem w
> smażeniu, ot wystarczy dopilnować.
Hm, hmmmm - no to ostatnia ewentualność: że akurat mintaja kupujesz gdzieś,
gdzie onże już był po drodze rozmrożony i znowu zamrożony.
|