Data: 2015-07-03 11:21:56
Temat: Re: Ostatni oddech szparagów i witajcie chłodniki
Od: Waldemar <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Am 03.07.2015 um 10:27 schrieb Ikselka:
> Dnia Thu, 02 Jul 2015 23:33:41 +0200, cef napisał(a):
>
>> W dniu 2015-07-02 o 17:55, Qrczak pisze:
>>
>>> SzparagĂłw mi Ĺźal, w tym roku siÄ nimi nie najadĹam.
>>
>> Szparagi? Przereklamowane.
>
> Białe owszem. Odkąd spróbowałam zielonych, białe dla mnie nie istnieją.
> Białe to taki
> kalafior", zielone są niesamowite.
Kwestia jak się je ugotuje i przyrządzi. Zielone są łatwiejsze do
obróbki, uwielbiam je jako sałatka. Białe to już różnie. Jako dodatek do
steków, kotletów lub szynki, ale też sałatka szparagowo-truskawkowa z
octem balsamico. Żryć, nie umierać!!
Ale na świętego Jana był koniec ze szparagami lokalnymi :-(
Waldek
|