Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Panierowanie filetów rybnych Re: Panierowanie filetów rybnych

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Panierowanie filetów rybnych

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!feed.news.interia.pl!newsfeed.gazeta.p
l!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "waldek" <x...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Panierowanie filetów rybnych
Date: Tue, 27 Apr 2004 03:09:57 +0200
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 28
Message-ID: <c6kbuo$ie2$1@inews.gazeta.pl>
References: <c6k9jn$8vr$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: host-81-190-213-38.wroclaw.mm.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1083028248 18882 81.190.213.38 (27 Apr 2004 01:10:48 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 27 Apr 2004 01:10:48 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-User: xswedc
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:199539
Ukryj nagłówki

Małgosia wrote:
> Ryba sobie, panierka sobie. Nie wiem co robię źle.
===
A nie masz większych problemów o 2.30 nad ranem? :-)

Kiedyś miałem podobne problemy. Drogą dedukcji oraz prób i błędów doszedłem
do niezawodnej metody panierowania mrożonej ryby.

Mrożone filety są w otoczce lodowej, zwanej fachowo glazurą. Jeśli się jej
nie pozbędziesz, to przy pierwszym kontakcie z patelnią panierka
najzwyczjniej spłynie.
Rozwiązanie: filety płukać w zimnej wodzie, aby usunąć w całości glazurę.
Ale nie dłużej! Wilgotny, wewnątrz jeszcze zamrożony filet szybko osuszyć
papierowym ręcznikiem (lub ścierką kuchenną), aby ponownie nie wytworzyła
się glazura. Grube filety (np. okoń, dorsz) skrapiam teraz cytryną.
Taki filet można już panierować. Sól, pieprz (dużo), mąka, jajo, tarta bułka
zmieszana z solą. Po zapanierowaniu filet *musi* koniecznie poleżeć w
spokoju 15-20 minut. Nie wiem dlaczego, ale gdy nie poleży, to panierka i
tak odejdzie. Potem można smażyć, ale w nieco większej ilości oleju, niż na
naleśniki. :-) Cieńkie filety smażę bardzo krótko, na średnio-małym ogniu,
góra 2-3 minuty z każdej strony. Dzięki temu wychodzą baaardzo soczyste.
Grubsze do 3-4 minut. Podaję razem z cytryną do obfitego skrapiania już na
talerzu - świeżo wyciśnięta cytryna ma o niebo lepszy smak niż po
przesmażeniu.

waldek
===

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
27.04 Anna Ladorucka
27.04 Nessie
27.04 Basia
27.04 Nessie
27.04 xenon
27.04 Basia
27.04 Adiola
27.04 Betty
28.04 Hania
28.04 Wladyslaw Los
28.04 Adiola
28.04 Nessie
29.04 Basia
29.04 Qd
29.04 Adiola
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?