Data: 2008-09-17 20:54:38
Temat: Re: Pasta z czerwonej papryki?
Od: medea <e...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka pisze:
> Z takiej opieczonej, z oliwą, do chleba np. - robił ktoś? czosnek do tego
> się daje? a papryczkę ostrą? i co jeszcze? - byle bez pomidorów, bo chodzi
> mi o pastę paprykową stricte.
> Został mi wór papryki czerwonej, dojrzałej. Marynowanej mam już mnóstwo.
> Trzebaby coś innego... Pomyślałam o paście, bo to i do chleba, i jako dip
> (po rozrzedzeniu czymś), i jako przyprawa byłoby chyba dobre.
> Ktoś ma jakiś dobry przepis?
Może tak jak do pesto dodać trochę parmezanu? Czosnek brzmi dobrze,
tylko nie wiem, czy jak dłużej postoi, to nie zgorzknieje.
Ewa
|