Data: 2008-09-17 20:42:09
Temat: Pasta z czerwonej papryki?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Z takiej opieczonej, z oliwą, do chleba np. - robił ktoś? czosnek do tego
się daje? a papryczkę ostrą? i co jeszcze? - byle bez pomidorów, bo chodzi
mi o pastę paprykową stricte.
Został mi wór papryki czerwonej, dojrzałej. Marynowanej mam już mnóstwo.
Trzebaby coś innego... Pomyślałam o paście, bo to i do chleba, i jako dip
(po rozrzedzeniu czymś), i jako przyprawa byłoby chyba dobre.
Ktoś ma jakiś dobry przepis?
Z góry dziękuję :-)
--
"(...)Zewszad rozlegaly sie surowe upomnienia:Jestes niczym,zapomnij o
sobie,zyj innymi!Gdym moje Ja po raz czwarty napisal,poczulem sie jak
Anteusz ziemi dotykajacy!Grunt odnalazlem pod nogami.Utwierdzic sie w tym
Ja wbrew wszystkiemu,z maximum bezczelnosci.(...)"
Z Gombrowicza :-)
|