Data: 2006-06-21 17:38:11
Temat: Re: Pasteryzacja zakupionej kiełbasy
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <6...@n...onet.pl>,
"Aretkka" <a...@p...onet.pl> wrote:
> Czy ktoś ma doświadczenie, dotyczące pasteryzacji w słoikach, kiełbasy
> krakowskiej suchej czy kabanosów? Chcę przekazać paczkę żywnościową za morze,
> stąd moje wątpliwości. Z pasteryzacją mięsa, które sama przetworzę, nie mam
> problemów,
W warunkach domowych pastryzacja w ogóle raczej nie jest możliwa.
> czy można gotową( zakupioną w sklepie ) kiełbasę też tak
> zabezpieczyć przed zepsuciem? Z góry dziękuję za odpowiedz.
Chcesz gotować suchą kiełbasę? Kabanosy?
Władysław
|