Data: 2006-06-21 18:04:36
Temat: Re: Pasteryzacja zakupionej kiełbasy
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> wrote in message
news:3627827416$20060621195913@ewcia.kloups...
>
> Le mercredi 21 juin 2006 ŕ 19:38:11, dans
> <w...@n...gazeta.pl> vous écriviez :
>
>>> Czy ktoś ma doświadczenie, dotyczące pasteryzacji w słoikach, kiełbasy
>>> krakowskiej suchej czy kabanosów? Chcę przekazać paczkę żywnościową za
>>> morze,
>>> stąd moje wątpliwości. Z pasteryzacją mięsa, które sama przetworzę, nie
>>> mam
>>> problemów,
>
>> W warunkach domowych pastryzacja w ogóle raczej nie jest możliwa.
>
>
> Pasteryzacja jest podgrzaniem do 65° stopni, wydaje mi sie to mozliwe
> w warunkach domowych...
>
>
> Ewcia
>
> --
> Niesz
W smalcu to nawet nie jest pasteryzacja a zapieczenie - usuwa wodę z
kiełbasy, zostaje jej bardzo niewiele - po ostygnięciu odrobina galaretki.
|