Data: 2006-06-22 05:38:01
Temat: Re: Pasteryzacja zakupionej kiełbasy
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <e7c1oa$sio$1@atlantis.news.tpi.pl>,
"Panslavista" <p...@w...pl> wrote:
> "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> wrote in message
> news:3627827416$20060621195913@ewcia.kloups...
> >
> > Le mercredi 21 juin 2006 ŕ 19:38:11, dans
> > <w...@n...gazeta.pl> vous écriviez :
> >
> >>> Czy ktoś ma doświadczenie, dotyczące pasteryzacji w słoikach, kiełbasy
> >>> krakowskiej suchej czy kabanosów? Chcę przekazać paczkę żywnościową za
> >>> morze,
> >>> stąd moje wątpliwości. Z pasteryzacją mięsa, które sama przetworzę, nie
> >>> mam
> >>> problemów,
> >
> >> W warunkach domowych pastryzacja w ogóle raczej nie jest możliwa.
> >
> >
> > Pasteryzacja jest podgrzaniem do 65° stopni, wydaje mi sie to mozliwe
> > w warunkach domowych...
> >
> >
> > Ewcia
> >
> > --
> > Niesz
>
> W smalcu to nawet nie jest pasteryzacja a zapieczenie - usuwa wodę z
> kiełbasy, zostaje jej bardzo niewiele - po ostygnięciu odrobina galaretki.
Ale to nie jest pasteryzacja.
Władysław
|