Data: 2019-09-25 13:32:59
Temat: Re: Patelnia. Tak dla jaj
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .09.2019 o 11:54 <d...@g...com> pisze:
> On Wednesday, September 25, 2019 at 12:42:16 AM UTC+2, Marcin Debowski
> wrote:
>> A z jakimi dodatkami robicie? Grzyby, pomidory cebula? Z mięsnych co
>> poza boczkiem?
> z jaj bez pieczątek.
>
:)
Trzeba dokładnie obejrzeć takie jajka, bo "baba" potrafi próbować wywabić
pieczątkę.
Niektórzy wąchają jajka pod kątem zapachu mięty, pasta do zębów ładnie
ściera tusz.
Ale jajka "spod szczęśliwej kury" są smaczniejsze, nawet jeśli to jest
oparte wyłącznie na wierze.
Przypomniałem sobie o jajecznicy z dodatkiem sera feta. Smaczne, ale
trzeba uważać z ilością, bo słone.
Oczywiście rozgnieciony ser musi być lekko widoczny, nie mieszać zbyt
dokładnie.
Na upartego może być ser "typu feta".
I patrzcie, ile wydusiliśmy z takiego banalnego tematu :)
Ja chętnie uczestniczę w takich dyskusjach, bo to wzmaga apetyt i może
odrobinę przytyję.
--
Trefniś
|