Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pierniczki Pana Pazio Re: Pierniczki Pana Pazio

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Pierniczki Pana Pazio

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.interia.pl!not-for-mail
From: Trefniś <t...@m...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pierniczki Pana Pazio
Date: Tue, 29 Nov 2016 14:49:20 +0100
Organization: private
Lines: 46
Message-ID: <o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
References: <583c712f$0$15202$65785112@news.neostrada.pl>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<583d7c7c$0$646$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: 078088255037.wroclaw.vectranet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed; delsp=yes
Content-Transfer-Encoding: Quoted-Printable
X-Trace: usenet.news.interia.pl 1480427366 30867 78.88.255.37 (29 Nov 2016 13:49:26
GMT)
X-Complaints-To: u...@f...interia.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 29 Nov 2016 13:49:26 +0000 (UTC)
User-Agent: Opera Mail/1.0 (Win32)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:374697
Ukryj nagłówki

W dniu .11.2016 o 14:02 FEniks <x...@p...fm> pisze:

> W dniu 28.11.2016 o 23:52, Trefniś pisze:
>>
>> Ponieważ byłem czynnym uczestnikiem dyskusji, wypadałoby się
>> wypowiedzieć :)
>>
>> IMHO bardzo rozsądny przepis.
>
> Przepis może i dobry, tylko nie wiem, w jakim celu dzielić wykonanie na
> dwa dni. Skarmelizowany cukier z miodem i z masłem tak zgęstnieje, że na
> drugi dzień rozmieszać tę miksturę z mąką to będzie męka Pańska.

Autor zaznacza, że mocno miesza miód z cukrem na małym gazie by nie
zakrzepł i wtedy dodaje tłuszcz, ciągle mieszając.

Teraz jest czas do następnego dnia na "przegryzienie" się składników.

Na następny dzień w makutrze uciera to wszystko, by pozbyć się wszelkich
grudek.

Natomiast nie widzę żadnego powodu, by w pierwszy dzień, obok tłuszczu,
dodać też wodę.
Jeśli częściowo wyparuje, kolejnego dnia i tak miesimy ciasto dbając o
odpowiednią konsystencję.
Odrobinę wody można też wtedy dodać.

--
Trefniś

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
29.11 Trefniś
29.11 bbjk
29.11 FEniks
29.11 Jarosław Sokołowski
29.11 Trefniś
29.11 bbjk
29.11 Trefniś
29.11 Jarosław Sokołowski
29.11 FEniks
29.11 bbjk
29.11 Qrczak
29.11 Qrczak
29.11 bbjk
29.11 Jarosław Sokołowski
29.11 Qrczak
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?