Data: 2016-11-22 21:35:22
Temat: Re: Piernik świąteczny dojrzewający
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Qrczak pisze:
>>> Ciasta przygotowanego wg początkowego przepisu nie odważyłabym
>>> się od razu wałkować i wycinać z niego cokolwiek, konsystencją
>>> bowiem przypomina moją brejkę chlebową.
>>
>> No ale nie mów, że czekasz 4 tygodnie. Mojemu ciastu wystarczy
>> noc w lodówce i już się daje wałkować.
>>
>> Zastanawia mnie idea "dojrzewania" surowego ciasta piernikowego,
>> chociaż o dojrzewających piernikach słyszałam od lat.
>
> Doktoratu z pierniczenia nie robiłam, ale IMO to jak z winem,
> serem i kobietami - im starsze tym lepsze.
Nie wiem czy ktoś jest zainteresowany Moją Opinią. Ale wszystkie
te rzeczy potwierdzić mogę.
Jarek
--
Czasem ktoś się spyta gdy zajrzy do wora
Czy to jest na zupę czy to na doktorat
Wariackie papiery i dyplom doktora
Który nie pomoże kiedy będziesz chora
|