Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Płatki ułatwiają życie :-) Re: Płatki ułatwiają życie :-)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Płatki ułatwiają życie :-)

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!.P
OSTED!not-for-mail
From: Animka <a...@t...wp.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Płatki ułatwiają życie :-)
Date: Thu, 4 Aug 2016 19:57:25 +0200
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 31
Message-ID: <nnvvn3$1rp$1@node1.news.atman.pl>
References: <m...@4...net>
<nng24c$v16$1@node2.news.atman.pl>
<8...@4...net>
<nntl3p$eqo$2@node2.news.atman.pl>
<h7g4yb15o8eh$.1e7p1vobmvrzu$.dlg@40tude.net>
NNTP-Posting-Host: 89-72-157-177.dynamic.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node1.news.atman.pl 1470333475 1913 89.72.157.177 (4 Aug 2016 17:57:55 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 4 Aug 2016 17:57:55 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; rv:38.0) Gecko/20100101 Thunderbird/38.7.0
Hamster/2.1.0.11
In-Reply-To: <h7g4yb15o8eh$.1e7p1vobmvrzu$.dlg@40tude.net>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:372679
Ukryj nagłówki

W dniu 2016-08-04 o 19:05, Ikselka pisze:
> Dnia Wed, 3 Aug 2016 22:23:41 +0200, Animka napisał(a):
>
>> W dniu 2016-07-29 o 23:22, Ikselka pisze:
>>> Może spróbuję. I bez zadnych pomidorowych sosopodobnych papatuch! -
>>> ugotowane gołąbki podsmażam na patelni na tłuszczu z cebulką, dolewam kapkę
>>> wody, podduszam, po czym po odparowaniu nadmiaru płynu lekko karmelizuję
>>> pod przykrycieme, aby utworzył się złocisty sos, a wierzchnia warstwa
>>> kapusty lekko się zezłociła... Podaję nadkrojone głęboko, a do do środka
>>> nakładam tę złotą cebulkę wraz z sosikiem, który bosko nasącza i dosmacza
>>> nadzienie - ach...
>> Ja cebulę mielę razem z mięsem.
> Ja też! :-)
>
>> Nie dodaję jej póżniej. Gołąbki duszę w
>> garnku i potem ich nie podsmażam, chyba że chce 2 sztuki to podgotuję w
>> ich sosie w małym garnku.
> No i wiele tracisz. Spróbuj po mojemu.
>
> I zapomniałam dodać, że robiąc gołąbki i układając je warstwami w garnku do
> duszenia na każdej warstwie kładę po kilka sporych kawałków liścia selera,
> tego zwykłego, nie naciowego. Mama tak robiła. Jest istotna różnica - smak
> i aromat gołąbków przełamany selerem staje się lżejszy, bardziej
> wysublimowany, mniej czuć samą kapuchę. Polecam! :-)
Sorry. Po to robię gołąbki w kapuście, żeby czuć w smaku kapustę, a nie
selery.
Z kolei ja robię tak jak robiła moja mama :-) Każdy ma jakieś
przyzwyczajenia :-)

--
animka

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
05.08 Wiesiaczek
05.08 Ikselka
05.08 Ikselka
05.08 Ikselka
05.08 Animka
05.08 Animka
05.08 Animka
05.08 Animka
05.08 Ikselka
05.08 Ikselka
05.08 Ikselka
05.08 Animka
05.08 Ikselka
05.08 Ikselka
05.08 Animka
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?