Data: 2010-03-05 22:01:27
Temat: Re: Płeć wołowiny [?] ;)
Od: medea <e...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
XL pisze:
> Trzeba znaleźć sklep sieciowy, małej rodzinnej firmy - w takich sklepach
> dba się o asortyment i jakość mięsa.
> Ostatnio nawet w kieleckich Społem'owskich sklepach się poprawiło - idę i
> zamawiam np pręgę czy polędwicę (czy coś innego) na konkretny dzień. Jak
> nieładne, to po prostu nie biorę, a i sprzedawczynie same się starają
> zmotywować dostawcę do przywiezienia ładnego i dobrej jakości mięska. To
> samo zresztą w mojej ulubionej sieci sklepów "Kamiński" - a co, polecam z
> czystym sumieniem, to moi znajomi oczywiście i nie będę ukrywała tego, bo
> dobrej reklamy godni.
U nas nie ma tej "sieci".
Ja natomiast kupuję w dobrym małym rodzinnym sklepie mięsnym, gdzie
facet bardzo dba o jakość mięsa. Zawsze jest świeże i bardzo dobrze
wyglądające na oko. A jednak to nie wystarczy, jak się okazuje.
W naszych "Społemach" zazwyczaj wołowina jest kiepskiej jakości -
ciemna, tłusta i żylasta.
Ewa
|