Data: 2015-02-14 14:52:26
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 14 Feb 2015 14:46:29 +0100, Qrczak napisał(a):
> Dnia 2015-02-14 07:46, obywatel bbjk uprzejmie donosi:
>> W dniu 2015-02-13 o 23:20, Jarosław Sokołowski pisze:
>>
>>> Określenie "puchy marne", tak właśnie frazeologicznie potraktowane,
>>> znam z czasów dawnych, a nawet bardzo dawnych. Opisywało się w ten
>>> sposób poślednie gatunki konserw, z których chyba najłatwiej dostępnym
>>> był "pasztet kielecki" wtajemniczonym znany również jako "jad kielecki".
>>
>> Jadu kieleckiego w wydaniu zapuchowanym nie znam, ale wsio w pieriedi,
>> jak mawiają pobratymcy.
>> Ludka tutaj rzeczywiście brakuje, jednak ostatnio go gdzieś widziałam
>> wirtualnie, może na grupie tłumaczy? A tutaj, cóż mówić.
>
> Bo ileż można jeść ten pasztet. Zgagi się można dorobić jeszcze.
Powinnaś już mieć. A jakoś nie widać.
|