Data: 2015-02-14 20:18:37
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"XL" <i...@g...pl> wrote in message
news:7lobggs28els.1mzmgb5rhq0gs.dlg@40tude.net...
> Dnia Sat, 14 Feb 2015 19:29:08 +0100, Trybun napisał(a):
>
>> W dniu 2015-02-11 o 14:05, Pszemol pisze:
>>> Zainteresował mnie ten przepis bo zdjęcia wyglądają bajecznie pięknie
>>> :-)))
>>> http://www.thefreshloaf.com/node/19830/36-hours-sour
dough-baguette-everything-i-know-one-bread
>>>
>>> Czy ktoś kto próbował coś podobnego zechciałby się podzielić
>>> doświadczeniem?
>>
>> Ale ohyda.. Jak to chcesz posmarować masłem?
>
> Tego sie nie smaruje masłem, tylko odrywa kawałek i macza w tej ichniej
> oliwie ;-))
Można w oliwie a można posmarować masłem, jak najbardziej.
Po prostu zamiast ciąć kromki w poprzek ucinasz większy kawałek
i bierzesz do smarowania taki rozcięty kawałek na pół, jak do hot-doga.
Małem smarujesz właściwie skórkę, bo miąższ jest tak *puszysty*,
że nóż z masłem do samej skórki go zgniata i przykleja :-P
|