Data: 2015-02-21 19:35:36
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: Trybun <i...@j...ru>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-02-16 o 18:06, XL pisze:
>
>>> Nic dodać, nic ująć - z małym zastrzezeniem: ja tę "pogoń" nazywam
>>> snobowaniem się.
>> Na to właśnie wygląda. Tylko dlaczego ja mam na tym cierpieć, dlaczego
>> coraz trudniej mogę kupić jadalny chleb czy bułki? Aż się boję co będzie
>> gdy w pobliskim miasteczku zamkną taką małą piekarenkę, jedyną na
>> okolicę w której idzie dostać jeszcze jadalny chleb, bułki czy tytułowe
>> bagietki..
> No cóż, trochę pocierpisz albo sam popieczesz, ale spoko, ludzie wiedzą, co
> dobre - znowu zaczną powstawać piekarenki z dobrym chlebkiem :-)
Obawiam się jednak że to idzie w dokładnie odwrotnym kierunku. Dzisiaj
liczy sie tylko zysk. Gdy nie ma prawdziwego wyboru to i tak piekarzowi
każdy chleb zejdzie.
|