Data: 2015-02-21 20:19:16
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 21 Feb 2015 19:33:49 +0100, Trybun napisał(a):
> W dniu 2015-02-16 o 18:04, XL pisze:
>>
>> ...bo olej z niej pięknie spłynie :-))
>
> No właśnie.. Ale jak dla mnie olej czy oliwa za bardzo do pieczywa nie
> pasują..
No ale tak własnie się je jada na tzw południu. Smalcu czy masła tam
niegdyś prawie nie widziano.
> Te ich "polewki" prawie każda może zastąpić kwas solny...;-) No ale czy
> to dobrze, co za sens ma dodawanie przypraw do dań aby to właśnie te
> przyprawy dominowały w potrawie, żeby wręcz zabijały jej naturalny smak?
Dobry kucharz ma wyczucie w ich stosowaniu :-)
--
XL
"Spójrzmy tylko na królestwo nasze, jedno z pierwszych w Europie, spójrzmy
na jego siły i środki obronne, na jego dostatki, bogactwa, na wszystko, co
ludziom jest potrzebne. Czegóż nam brakuje? Oto rządu silnego i ustalonego
ładu prawnego, a wtedy wszystko będziemy mieli i stać będziemy silni i
pewni siebie.
Jan Zamoyski, fragment przemówienia sejmowego z 1575.
|