Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki? Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!.POSTED!not-for-mail
From: bbjk <a...@b...cc>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Date: Thu, 26 Feb 2015 07:22:11 +0100
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 19
Message-ID: <mcme2k$flk$1@node2.news.atman.pl>
References: <mbfk14$8s3$1@dont-email.me> <mcm7h2$th3$1@dont-email.me>
NNTP-Posting-Host: 83.218.107.182
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node2.news.atman.pl 1424931732 16052 83.218.107.182 (26 Feb 2015 06:22:12
GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 26 Feb 2015 06:22:12 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:31.0) Gecko/20100101
Thunderbird/31.5.0
In-Reply-To: <mcm7h2$th3$1@dont-email.me>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:362584
Ukryj nagłówki

W dniu 2015-02-26 o 05:31, Pszemol pisze:

>
> Pytanie mam o kolor skórki - jak uzyskać kolor złoty i błyszczący
> jak na obrazkach z przepisu? Zakładam że kolory nie zostały
> "podkręcone" sztucznie już po zrobieniu zdjęcia, na komputerze...

Blask zależy od ilości pary wodnej, w piekarniku musi być wilgotno.
Przed pieczeniem dobrze posmarować powierzchnię chleba, czy bułki wodą
lub jeszcze lepiej smarowidełkiem z wody rozrobionej z odrobiną mąki
żytniej, jeśli taka jest i w wypieku.
Pieczywo cukiernicze smarujemy jajkiem, zwykłego chleba, czy bułek -
nie, tylko wodą.

Kolor finalny zależy od wypieczenia i od rodzaju mąki, pszenne jest
złote, żytnie bardziej szare, wpadające w brąz, mieszane to wypadkowa.
--
B.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
26.02 Pszemol
27.02 bbjk
27.02 Pszemol
04.03 Trybun
04.03 Trybun
04.03 Trybun
04.03 Trybun
04.03 Trybun
04.03 masti
04.03 Pszemol
04.03 Pszemol
04.03 Ikselka
04.03 Ikselka
04.03 Ikselka
05.03 Qrczak
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6