Data: 2009-06-26 12:21:44
Temat: Re: Pryskający tłuszcz z patelni
Od: jadrys <C...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
GK pisze:
> Witam,
> Jakiś czas temu kupiłem patelnię z powłoką teflonową znanej firmy na T.
> Nie wiem czy to wina patelni czy oleju, czy czegoś innego, ale
> patelnia strasznie pryska tłuszczem podczas smażenia. Nawet bez
> produktu podgrzany tłuszcz zachowuje się jakoś dziwnie, na powierzchni
> patelni pod tłuszczem tworzą się pęcherzyki jakby powietrza. Prawdę
> mówiąc pierwszy raz się spotykam z takim zjawiskiem. Obstawiam, że do
> wina patelni. Używałem już różnych olejów. Czyżby trafił mi się jakiś
> wadliwy egzemplarz? A może ktoś spotkał się już z podobnym problemem?
> Pozdrawiam,
> Grzegorz
Wygląda na to że w tłuszczu znajduje się woda albo jakiś inny płyn. To
raczej nie wina patelni.
--
Kapitalizm jest chorobą (zarazą) z którą należy walczyć..
Instalując Linuksa na swoim komputerze robisz pierwszy krok w tym kierunku..
|