Data: 2009-06-26 19:44:41
Temat: Re: Pryskający tłuszcz z patelni
Od: jadrys <C...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
q...@g...com pisze:
> On 26 Cze, 18:45, jadrys <C...@y...com> wrote:
>
>> Panslavista pisze:
>>
>
>
>
>>>> Na teflonie mozna smazyc bez tluszczu... I w sumie do tego celu teflon
>>>> zostal "wynaleziony" jako powloka do patelni...
>>>>
>>> GWno prawda. Teflony rozkładają się w temperaturze ~600°C, bez odprowadzenia
>>> ciepła np przez parowanie oleju itp. wydzielają składniki trujące
>>> rakotwórcze. Przeszukaj archiwum kuchni na ten temat...
>>>
>> A poza tym - co za smak ma jajko usmażone bez tłuszczu. brrr.
>>
> Przez 30 lat na kazde sniadanie zajadalem jajeczniece z blachy bez
> soli i tluszczu. Po przyjlocie do Europy, kiedy mi podano jajecznice z
> cebula, oplywajaca tluszczem, bylem bliski zwymiotowania.
> StaM
>
>
To pewnie kwestia przyzwyczajenia.. Mi na przykład nie chcą przejść
przez gardło nie tylko jaja ale również wszystkie inne potrawy smażone
bez tłuszczu.
--
Kapitalizm jest chorobą (zarazą) z którą należy walczyć..
Instalując Linuksa na swoim komputerze robisz pierwszy krok w tym kierunku..
|