Data: 2009-06-26 19:34:30
Temat: Re: Pryskający tłuszcz z patelni
Od: "q...@g...com" <q...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 26 Cze, 18:45, jadrys <C...@y...com> wrote:
> Panslavista pisze:
> >> Na teflonie mozna smazyc bez tluszczu... I w sumie do tego celu teflon
> >> zostal "wynaleziony" jako powloka do patelni...
>
> > GWno prawda. Teflony rozkładają się w temperaturze ~600°C, bez odprowadzenia
> > ciepła np przez parowanie oleju itp. wydzielają składniki trujące
> > rakotwórcze. Przeszukaj archiwum kuchni na ten temat...
>
> A poza tym - co za smak ma jajko usmażone bez tłuszczu. brrr.
Przez 30 lat na kazde sniadanie zajadalem jajeczniece z blachy bez
soli i tluszczu. Po przyjlocie do Europy, kiedy mi podano jajecznice z
cebula, oplywajaca tluszczem, bylem bliski zwymiotowania.
StaM
|