Data: 2009-06-26 16:12:24
Temat: Re: Pryskający tłuszcz z patelni
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "GK" <g...@g...pl> napisał w wiadomości
news:h22gma$4pf$1@inews.gazeta.pl...
> Panslavista pisze:
> > Użytkownik "jadrys" <C...@y...com> napisał w wiadomości
> > news:h22egj$bmv$1@news.onet.pl...
> >> GK pisze:
> >>> Witam,
> >>> Jakiś czas temu kupiłem patelnię z powłoką teflonową znanej firmy na
T.
> >>> Nie wiem czy to wina patelni czy oleju, czy czegoś innego, ale
> >>> patelnia strasznie pryska tłuszczem podczas smażenia. Nawet bez
> >>> produktu podgrzany tłuszcz zachowuje się jakoś dziwnie, na powierzchni
> >>> patelni pod tłuszczem tworzą się pęcherzyki jakby powietrza. Prawdę
> >>> mówiąc pierwszy raz się spotykam z takim zjawiskiem. Obstawiam, że do
> >>> wina patelni. Używałem już różnych olejów. Czyżby trafił mi się jakiś
> >>> wadliwy egzemplarz? A może ktoś spotkał się już z podobnym problemem?
> >>> Pozdrawiam,
> >>> Grzegorz
> >> Wygląda na to że w tłuszczu znajduje się woda albo jakiś inny płyn. To
> >> raczej nie wina patelni.
> >
> > Dokładnie.
> >
> >
>
> Muszę wobec tego wypróbować inne rodzaje olejów. Innej firmy.
> Pozdrawiam,
> Grzegorz
Po co? Wystarczy na małym ogniu rozgrzać olej i poczekać aż to zjawisko
ustanie.
|