Data: 2009-06-26 12:46:30
Temat: Re: Pryskający tłuszcz z patelni
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:h22g1h$bs5$1@nemesis.news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik "jadrys" <C...@y...com> napisał w wiadomości
> news:h22egj$bmv$1@news.onet.pl...
>> GK pisze:
>> > Witam,
>> > Jakiś czas temu kupiłem patelnię z powłoką teflonową znanej firmy na T.
>> > Nie wiem czy to wina patelni czy oleju, czy czegoś innego, ale
>> > patelnia strasznie pryska tłuszczem podczas smażenia. Nawet bez
>> > produktu podgrzany tłuszcz zachowuje się jakoś dziwnie, na powierzchni
>> > patelni pod tłuszczem tworzą się pęcherzyki jakby powietrza. Prawdę
>> > mówiąc pierwszy raz się spotykam z takim zjawiskiem. Obstawiam, że do
>> > wina patelni. Używałem już różnych olejów. Czyżby trafił mi się jakiś
>> > wadliwy egzemplarz? A może ktoś spotkał się już z podobnym problemem?
>> > Pozdrawiam,
>> > Grzegorz
>>
>> Wygląda na to że w tłuszczu znajduje się woda albo jakiś inny płyn. To
>> raczej nie wina patelni.
>
Na teflonie mozna smazyc bez tluszczu... I w sumie do tego celu teflon
zostal "wynaleziony" jako powloka do patelni...
|