Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Przyrządzanie tatara. Re: Przyrządzanie tatara.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Przyrządzanie tatara.

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Przyrządzanie tatara.
Date: Wed, 21 Jan 2009 17:16:27 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 37
Message-ID: <okay0mxv5vne.15qwl5cuo5hu0$.dlg@40tude.net>
References: <1...@4...net>
<18da1614bd08q$.huqkw2ofvuuk.dlg@40tude.net> <gl6t3o$897$1@news.onet.pl>
<c3biafd5mczj.1pm4u6bbq4weq$.dlg@40tude.net>
<op.un36o4d4154j6i@max-31ce176b172>
Reply-To: i...@g...pl
NNTP-Posting-Host: blz138.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1232554589 4986 83.28.219.138 (21 Jan 2009 16:16:29 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 21 Jan 2009 16:16:29 +0000 (UTC)
X-User: ikselk
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:319185
Ukryj nagłówki

Dnia Wed, 21 Jan 2009 16:59:17 +0100, maxter napisał(a):

> Dnia 21-01-2009 o 11:47:02 Ikselka <i...@g...pl> napisał(a):
>
>> Dnia Wed, 21 Jan 2009 11:23:48 +0100, Roman Rumpel napisał(a):
>>
>>> Ikselka pisze:
>>>> Dnia Tue, 20 Jan 2009 21:07:34 +0100, Als napisał(a):
>>>>
>>>>> Od razu się przyznam - lubię tatara. Nie jest to dla mnie problem, dla
>>>>> otoczenia też to nie jest obciążeniem. Ale dzisiaj (przy okazji
>>>>> jedzenia
>>>>> tegoż) naszła mnie taka refleksja - jak NAPRAWDĘ powinno się
>>>>> przyrządzać
>>>>> tatara? W różnych lokalach podają różne dodatki, na dodatek bazując na
>>>>> różnych gatunkach wołowiny.
>>>>
>>>> :-O
>>>> O nie, co to, to nie: musi być koniecznie polędwica, końskiej co
>>>> prawda
>>>> nie uświadczysz, no ale wołowa.
>>>>
>>>
>>> Co to to nie
>>>
>>> Tatar ma dużo więcej smaku i charakteru, gdy jest z ligawy, albo
>>> zrazowej.
>>
>> Szczerze powiem, że jestem zdziwiona, ale w końcu wszystko jest na tym
>> świecie mozliwe - może to jakaś nowa, posocjalistyczna szkoła ;-PPP
>
> Kiedyś jadłem tatara ale zamiast oleju było przemielone zmieszkanie z
> mięsem masło-też w/g mnie ciekawa kompozycja była..

W sumie to ileż się daje tego oleju/oliwy? - tyle, aby tylko nadać połysk i
gładkość potrawie. Może być i masło, czemu nie, ale raczej nie mam ochoty
spróbowac, chyba konserwatystka jestem...

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
21.01 ! CHÓRĄŻY ! TÓRPEDA !
21.01 ! CHÓRĄŻY ! TÓRPEDA !
21.01 Diabelson
21.01 Diabelson
21.01 Lolalny Lemur
22.01 Misiek
22.01 Panslavista
22.01 Krzysztof Tabaczynski
22.01 lleeoo
22.01 Ikselka
22.01 Ikselka
22.01 Panslavista
22.01 Ikselka
22.01 Panslavista
22.01 Bluzgacz
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?