Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Przyrządzanie tatara. Re: Przyrządzanie tatara.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Przyrządzanie tatara.

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!not-for-mail
From: "Krzysztof Tabaczynski" <k...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Przyrządzanie tatara.
Date: Thu, 22 Jan 2009 13:27:30 +0100
Organization: http://news.icm.edu.pl/
Lines: 29
Message-ID: <gl9onj$ej$1@achot.icm.edu.pl>
References: <1...@4...net>
<gl834g$7ga$1@nemesis.news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: chello089078056134.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: achot.icm.edu.pl 1232627252 467 89.78.56.134 (22 Jan 2009 12:27:32 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 22 Jan 2009 12:27:32 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3198
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3138
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:319196
Ukryj nagłówki


Użytkownik "Lolalny Lemur" <s...@o...pl> napisał w wiadomości
news:gl834g$7ga$1@nemesis.news.neostrada.pl...
> Als pisze:
>> W różnych lokalach podają różne dodatki, na dodatek bazując na
>> różnych gatunkach wołowiny.
>
> U nas z polędwicy plus żółtko plus siekana biała plus czarny pieprz.
> Odrobina oleju do ogarnięcia tego wszystkiego. Ale na prawdę odrobina.
> Ewentualnie korniszony, ale z rzadka.
>
>> No i drugie pytanie - jak w lokalu, a nie w domowym zaciszu, jakoś tak
>> kulturalnie tego tatara wymieszać? Mnie się to zawsze kojarzy z
>> mieszaniem
>> betonu na budowie ;-), a poza tym czasami ucieka z talerza, jak jest
>> mały.
>
> Na własnym talerzu? Widelcem "zawijając" do środka.

Ja wiem, że się miesza nożem i widelcem.

W latach 50-tych i 60-tych, przedwojenny jeszcze
rzeźnik zawsze pytał mojego ojca z czego ma być
mięso na tatar. I ojcem czasami wybierał
polędwicę, a czasami inne części...

Pozdrowienia. Krzysztof z Tychów.
Nie każdy Żywiec to piwo...

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
22.01 lleeoo
22.01 Ikselka
22.01 Ikselka
22.01 Panslavista
22.01 Ikselka
22.01 Panslavista
22.01 Bluzgacz
22.01 Panslavista
22.01 Bluzgacz
23.01 Panslavista
23.01 Władysław Łoś
23.01 Misiek
23.01 Als
23.01 Misiek
23.01 Chris
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?