Data: 2014-01-01 23:19:32
Temat: Re: Przysmaki sylwestrowe.
Od: Fragile <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 1 Jan 2014 23:14:57 +0100, Fragile napisał(a):
> Dnia Wed, 01 Jan 2014 21:47:43 +0100, FEniks napisał(a):
>
>> W dniu 2013-12-28 13:48, FEniks pisze:
>>>
>>> Przeteszczę.
>>
>> No i robiłam te kulki. Chyba lepiej by było użyć mięsa bardziej
>> tłustego, bo z udźca wyszły dość suche. Albo zrobić z nich po prostu
>> kotbulary - o ile dobrze pamiętam, dodaje się do nich ugotowanych
>> gniecionych ziemniaków, co pewnie sprawia, że klopsiki są bardziej soczyste.
>>
> Nienienie, nie dodaje się ziemniaków.
>
Oczywiscie, nikt nikomu nie broni dodać :), ale w Skandynawii nigdy nie
spotkałam się z tym, by ktoś dodawał. O restauracjach nie mówię, bo tam to
różne rzeczy się dodaje... :)
--
Pozdrawiam,
M.
|