Data: 2014-01-01 23:34:52
Temat: Re: Przysmaki sylwestrowe.
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-01-01 23:14, Fragile pisze:
> Dnia Wed, 01 Jan 2014 21:47:43 +0100, FEniks napisał(a):
>
>> W dniu 2013-12-28 13:48, FEniks pisze:
>>> Przeteszczę.
>> No i robiłam te kulki. Chyba lepiej by było użyć mięsa bardziej
>> tłustego, bo z udźca wyszły dość suche. Albo zrobić z nich po prostu
>> kotbulary - o ile dobrze pamiętam, dodaje się do nich ugotowanych
>> gniecionych ziemniaków, co pewnie sprawia, że klopsiki są bardziej soczyste.
>>
> Nienienie, nie dodaje się ziemniaków.
Wydaje mi się, że ktoś chyba nawet tutaj pisał o tych ziemniakach
dodawanych do kottbularów, w charakterze naszej polskiej bułki dodawanej
do mielonych. A zapamiętałam to, bo wydawało mi się to cokolwiek dziwne.
;) Może przepisy są różne po prostu.
Na pewno soczystość klopsików zależy głównie od użytego mięsa, warto
dodać czegoś bardziej tłustego chyba jednak. Choć osobiście wolałabym,
żeby ziemniak załatwił sprawę. ;)
Ewa
|