Data: 2014-01-02 18:02:17
Temat: Re: Przysmaki sylwestrowe.
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-01-02 17:51, Fragile pisze:
>
> Im chudsze mięso, tym klopsik bardziej suchy. Nie da się ukryć :)
> Ale można jakiś sosik do tego zrobić (jeśli ktoś lubi).
Można, i owszem. A dzisiaj resztę klopsików, które mi zostały,
podgrzałam na parze. I zyskały na soczystości. :)
>
> Bo zdrowiej? :)
Tak.
> Ja dodaję cebulkę wcześniej podsmażoną na oleju, mimo, że powinno się dodać
> surową. Może to ma znaczenie, bo klopsiki nie są takie suche mimo chudego
> mięsa.
Ja też dodaję wcześniej lekko podsmażoną, a właściwie zeszkloną, jak już
robię jakiekolwiek mielońce.
Ewa
|