Data: 2014-01-02 14:02:18
Temat: Re: Przysmaki sylwestrowe.
Od: Qrczak <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2014-01-01 23:19, obywatel Fragile uprzejmie donosi:
> Dnia Wed, 1 Jan 2014 23:14:57 +0100, Fragile napisał(a):
>> Dnia Wed, 01 Jan 2014 21:47:43 +0100, FEniks napisał(a):
>>> W dniu 2013-12-28 13:48, FEniks pisze:
>>>>
>>>> Przeteszczę.
>>>
>>> No i robiłam te kulki. Chyba lepiej by było użyć mięsa bardziej
>>> tłustego, bo z udźca wyszły dość suche. Albo zrobić z nich po prostu
>>> kotbulary - o ile dobrze pamiętam, dodaje się do nich ugotowanych
>>> gniecionych ziemniaków, co pewnie sprawia, że klopsiki są bardziej soczyste.
>>>
>> Nienienie, nie dodaje się ziemniaków.
>>
> Oczywiscie, nikt nikomu nie broni dodać :), ale w Skandynawii nigdy nie
> spotkałam się z tym, by ktoś dodawał. O restauracjach nie mówię, bo tam to
> różne rzeczy się dodaje... :)
Zaintrygowałaś...
A możesz podać skandynawski skład?
Q
--
Kobieta została stworzona po to, by umilać życie mężczyźnie, a nie -
żeby cały dzień pracować, wieczorem zaś gotować mu mrożonki.
|