Data: 2014-01-02 12:29:13
Temat: Re: Przysmaki sylwestrowe.
Od: Qrczak <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2014-01-01 23:34, obywatel FEniks uprzejmie donosi:
> W dniu 2014-01-01 23:14, Fragile pisze:
>> Dnia Wed, 01 Jan 2014 21:47:43 +0100, FEniks napisał(a):
>>> W dniu 2013-12-28 13:48, FEniks pisze:
>>>> Przeteszczę.
>>> No i robiłam te kulki. Chyba lepiej by było użyć mięsa bardziej
>>> tłustego, bo z udźca wyszły dość suche. Albo zrobić z nich po prostu
>>> kotbulary - o ile dobrze pamiętam, dodaje się do nich ugotowanych
>>> gniecionych ziemniaków, co pewnie sprawia, że klopsiki są bardziej
>>> soczyste.
>>>
>> Nienienie, nie dodaje się ziemniaków.
>
> Wydaje mi się, że ktoś chyba nawet tutaj pisał o tych ziemniakach
Ależ oczywiście, że tutaj.
https://groups.google.com/forum/#!topic/pl.rec.kuchn
ia/FdOBqVU7y0s
> dodawanych do kottbularów, w charakterze naszej polskiej bułki dodawanej
> do mielonych. A zapamiętałam to, bo wydawało mi się to cokolwiek dziwne.
> ;) Może przepisy są różne po prostu.
> Na pewno soczystość klopsików zależy głównie od użytego mięsa, warto
> dodać czegoś bardziej tłustego chyba jednak. Choć osobiście wolałabym,
> żeby ziemniak załatwił sprawę. ;)
Zależy też od smażenia.
[hint: posty Solany z
http://www.grupy.senior.pl/Re-kottbullar-i-pitipanna
,t,291527,p,1,2.html]
Mnie nawet gupie mielońce różnie wychodzą, a zależy to w dużej mierze,
czy się spieszę...
Q
--
Kobieta została stworzona po to, by umilać życie mężczyźnie, a nie -
żeby cały dzień pracować, wieczorem zaś gotować mu mrożonki.
|