Data: 2008-04-01 06:41:18
Temat: Re: Puree z grochu - do golonki.
Od: Panslavista <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 1 Kwi, 07:25, Ikselka <i...@w...pl> wrote:
> Dnia Tue, 01 Apr 2008 02:59:40 +0200, "Dariusz K. Ładziak" napisał(a):
>
> > Ikselka wrote:
>
> >> To puree jest ciekawsze i delikatniejsze w smaku, niż z samego grochu.
> >> Zadziwiająco dobrze się komponuje z golonką. I o dziwo - nie daje sensacji
> >> po-grochowych. A kiedy jest go za dużo, można dodać ubite na pianę jajo i
> >> usmażyć pyszne, malutkie placuszki do piwa :-)
>
> > Jak chcesz porównać to swoje pure z naprawdę wysokiej klasy
>
> Nie muszę, ani nie chcę, bo po co, kiedy moje jest najlepsze. Zaprzeczysz?
> :-)
>
> > A sensacje po grochu to biora się stąd że groch w łupinie zawiera
>
> Pisałam o łuskanym grochu. Uwaga dotyczyła osób, które mają te sensacje
> nawet po łuskanym - i z tego powodu unikają grochu.
Dlatego dodaje się do strączkowych dużo majeranku - jezeli można.
|