Data: 2008-04-01 05:25:03
Temat: Re: Puree z grochu - do golonki.
Od: Ikselka <i...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 01 Apr 2008 02:59:40 +0200, "Dariusz K. Ładziak" napisał(a):
> Ikselka wrote:
>
>
>> To puree jest ciekawsze i delikatniejsze w smaku, niż z samego grochu.
>> Zadziwiająco dobrze się komponuje z golonką. I o dziwo - nie daje sensacji
>> po-grochowych. A kiedy jest go za dużo, można dodać ubite na pianę jajo i
>> usmażyć pyszne, malutkie placuszki do piwa :-)
>
> Jak chcesz porównać to swoje pure z naprawdę wysokiej klasy
Nie muszę, ani nie chcę, bo po co, kiedy moje jest najlepsze. Zaprzeczysz?
:-)
> A sensacje po grochu to biora się stąd że groch w łupinie zawiera
Pisałam o łuskanym grochu. Uwaga dotyczyła osób, które mają te sensacje
nawet po łuskanym - i z tego powodu unikają grochu.
|