Data: 2017-04-10 16:36:24
Temat: Re: Różne żołądki - Europa dwóch prędkości
Od: Waldemar <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Am 10.04.2017 um 16:10 schrieb Animka:
> W dniu 2017-04-10 o 12:13, Waldemar pisze:
>> W polskiej marmoladzie przez całe lata dominującym składnikiem był burak
>> czerwony i jakoś nikt nie protestował. Tylko jak gdzieś na papierze jest
>> napisane, to zaraz larum i do kos...
>
> Gdzie widziałeś marmoladę z buraków. Gdzie kupowałeś?
Nie pamiętam. Chyba w Szwecji. Ale są przepisy w sieci na marmolady
własnego sumptu. Marchewkową jadłem w Danii, też niezła.
Tu masz na dzień dobry, co znalazłem:
http://pomarancza.blox.pl/2009/07/Dzem-z-burakow.htm
l
Waldek
|