Data: 2012-08-19 15:55:45
Temat: Re: Roztwór do piersi z kurczaka
Od: Ed <e...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-08-19 17:07, maksjanka pisze:
> W dniu 2012-08-19 16:52, Ed pisze:
>
>>
>> Akurat jeśli chodzi o pierś z kurczaka, z pewnych powodów, o których nie
>> chciałbym za bardzo pisać, powinienem ją włączyć nieco częściej do
>> swojej diety.
>
> grubas, czy cholestrol?;)
>
>> Poza tym powszechnie wiadomo, że jeśli ktoś ma jakiś dobry przepis, to
>> nie rozdaje go ot tak sobie czy też publikuje go nieproszony gdzieś w
>> necie.
>
> prosz:
> 1)pierś, sól, pieprz, curry- ja nie lubię,syn wpiep..a
> 2-10) pierś, sól, pieprz i cokolwiek co mam pod ręką, czasem lubię, syn
> zawsze wpiep..a:)
> 11) pierś, sól, pieprz- do pieczenia zalewamy substancją: oliwa,
> musztarda, sok z cytryny- proporcje zależne od ilości- syn wpiep..a, ja
> mu pomagam :)
Ale mi chodziło bardziej o roztwór, w którym można by pierś utopić
choćby na parę dni (chociaż na 3-4), dzięki któremu po upieczeniu pierś
nie byłaby taka sucha po paru dniach (chociaż po 2-3).
I jego jakieś wyjściowe proporcje bo to będzie mój debiut, więc coś co
ma się "pod ręką" lub czegoś "do smaku" jest na razie dla mnie niezbyt
identyfikowalne i niezbyt wymierne ;>
|