Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!news.supermedia.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.interia.pl!not-f
or-mail
From: Ed <e...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Roztwór do piersi z kurczaka
Date: Mon, 20 Aug 2012 07:28:34 +0200
Organization: INTERIA.PL S.A.
Lines: 37
Message-ID: <k0sht1$mna$4@usenet.news.interia.pl>
References: <k0d2s0$iai$1@usenet.news.interia.pl> <k0dcpa$ldf$2@inews.gazeta.pl>
<k0dgeg$8nc$1@usenet.news.interia.pl> <k0e9ii$s00$1@news.icm.edu.pl>
<k0il63$223$1@usenet.news.interia.pl> <k0lsmn$6vk$1@inews.gazeta.pl>
<k0qgje$aj2$1@usenet.news.interia.pl> <k0qi8e$862$1@inews.gazeta.pl>
<k0qrbt$s92$1@usenet.news.interia.pl> <k0r7da$206$1@inews.gazeta.pl>
<k0r8s1$5it$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: bkq61.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: usenet.news.interia.pl 1345440481 23274 83.28.184.61 (20 Aug 2012 05:28:01
GMT)
X-Complaints-To: u...@f...interia.pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 20 Aug 2012 05:28:01 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:13.0) Gecko/20120614 Thunderbird/13.0.1
In-Reply-To: <k0r8s1$5it$1@inews.gazeta.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:347748
Ukryj nagłówki
W dniu 2012-08-19 19:47, Justyna Vicky S. pisze:
>
> Użytkownik "Bbjk" <b...@q...pl> napisał w wiadomości
> news:k0r7da$206$1@inews.gazeta.pl...
>> W dniu 2012-08-19 15:57, Ed pisze:
>>
>>> Nie wiem za bardzo, co to znaczy, że trolluję?
>>> Po prostu głupio mi kupować w sklepie 1 pierś parę razy w tygodniu,
>>> pomijając już, że to jest trochę upierdliwe, a upieczenie wymoczonej w
>>> jakimś mniej stężonym roztworze niż do peklowania innych mięs powinno
>>> być lepsze niż upieczenie odleżałych w lodówce na sucho przez parę dni.
>>> Przynajmniej tak mi się wydaje.
>>
>> Nie ma odleżeć w lodówce kilka dni, ani na sucho, ani na mokro.
>>
>> Kup hurtowo, zamroź. Wyciągaj po jednej, czy ile zjesz naraz i po
>> rozmrożeniu w pokojowej temp. natrzyj przyprawami lub marynatą na 1 h.
>> Piecz, lub smaż albo uduś, co chcesz.
>
> Mam wrażenie, że wątkotwórca szuka po prostu sposobu na przechowanie
> tych piersi z kurczaka. Już nie ma znaczenia czy peklowanie, czy
> marynowanie. Po porstu raz w tygodniu kupuje więcej i chce przechować w
> lodówce.
>
> IMO najlepszy sposób to albo kupienie piersi pakowanych - mają wtedy na
> opakowaniu datę do kiedy mogą leżeć w lodówce. Tak pakowane mięso można
> kupić głównie w marketach. I jak poleży ono kilka dni to nic mu nie będzie.
>
> A jeśli faktycznie nie chce kupować codziennie to może zrobić dokładnie
> tak jak piszesz: kupić hurtowo, podzielić na porcje, zamrozić i wyciągać
> wg potrzeb.
I parę razy w tygodniu rozmrażać je - strzelam ok. 0,5h i piec 1,5h, a
przynajmniej ja tyle czasu piekę?
Ciekawe po ilu tygodniach by Ci się to znudziło, Geniuszu ;>
|