Data: 2010-07-01 06:09:18
Temat: Re: Smakołyk rybny.
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:13fn9hmb71slv$.10b4kfuxk1ma6$.dlg@40tude.net...
> Mam dwa wiaderka ryb w zamrażarce, efekt wędkowania MŚK.
> Coś muszę już z nimi zrobić, bo sezon na warzywa i owoce u progu, a gdzieś
> dzwoniło, że jest pyszna sprawa z takich ryb do zrobienia. Szkic mniej
> więcej taki:
> Smaży się rybę otoczoną w mące? jajku? bułce?
> Zalewa się w słoiku octem z przyprawami.
> Czeka się ileś-tam czasu.
> I ma to być na koniec pyszne bardzo.
>
> Kto zna dokładny przepis? Poproszę.
>
1. podalas dokladny przepis :-) Rybe panierujemy "tradycyjnie", smazymy na
rumiano, wrzucamy do sloikow (po wystudzeniu oczywiscie), zalewamy marynata
octowa (tradycyjna, jak do innych przetworow)
2. proponuje tez uzyc drobnice do wywaru do ryby w galarecie...
|