Data: 2010-07-01 06:52:35
Temat: Re: Smakołyk rybny.
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
news:4c2c310f$0$2606$65785112@news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:13fn9hmb71slv$.10b4kfuxk1ma6$.dlg@40tude.net...
>> Mam dwa wiaderka ryb w zamrażarce, efekt wędkowania MŚK.
>> Coś muszę już z nimi zrobić, bo sezon na warzywa i owoce u progu, a
>> gdzieś
>> dzwoniło, że jest pyszna sprawa z takich ryb do zrobienia. Szkic mniej
>> więcej taki:
>> Smaży się rybę otoczoną w mące? jajku? bułce?
>> Zalewa się w słoiku octem z przyprawami.
>> Czeka się ileś-tam czasu.
>> I ma to być na koniec pyszne bardzo.
>>
>> Kto zna dokładny przepis? Poproszę.
>>
>
> 1. podalas dokladny przepis :-) Rybe panierujemy "tradycyjnie", smazymy na
> rumiano, wrzucamy do sloikow (po wystudzeniu oczywiscie), zalewamy
> marynata octowa (tradycyjna, jak do innych przetworow)
Nie wrzuca - układa się w słoiku przekładając krążkami blanszowanej cebuli,
można tez z marchewką, lisciem pietruszki bądź selera, nasiona gorczycy.
Ale XL powinna wiedzieć sama co dodać, chyba, że to mężczyzna i nie ma
kobiecej intuicji...
|