Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.interia.pl!not-for-mail
From: Aicha <b...@t...ja>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Smażone ma być!
Date: Fri, 28 Nov 2014 04:33:19 +0100
Organization: INTERIA.PL S.A.
Lines: 32
Message-ID: <m58qds$qrr$1@usenet.news.interia.pl>
References: <j9fgnlhoemn8.1am9r92pctkem$.dlg@40tude.net>
<m565rs$6g9$1@usenet.news.interia.pl>
<1sulo38xga6xi$.1uqa1nuaz14oz.dlg@40tude.net>
NNTP-Posting-Host: 159-205-118-80.adsl.inetia.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: usenet.news.interia.pl 1417145596 27515 159.205.118.80 (28 Nov 2014 03:33:16
GMT)
X-Complaints-To: u...@f...interia.pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 28 Nov 2014 03:33:16 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:24.0) Gecko/20100101 Thunderbird/24.6.0
In-Reply-To: <1sulo38xga6xi$.1uqa1nuaz14oz.dlg@40tude.net>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:359476
Ukryj nagłówki
W dniu 2014-11-27 12:33, XL pisze:
>>> http://www.przepisy.pl/blog/dlaczego-mieso-powinno-b
yc-smazone-przed-duszeniem-czy-pieczeniem/
>>
>> Taaa... a przed smażeniem mięsko należy utytłać w bulionetce. Knorra,
>> oczywiście :>
>
> Jeszcze napisz, że nie lubisz akurat wieprzowiny
Wolę woły niźli wieprze. No, może z wyjątkiem polędwiczki z jabłkami i
czerwoną porzeczką.
A nie mają ci Twoi mięsni dostawcy filii gdzieś na mniej narodowo
wyrobionych zachodnich rubieżach?
> albo jego patelnia lub
> fizjonomia Ci się nie podoba...
Nie podoba mi się nieetyczne wykorzystywanie przez koncern kulinarnego
autorytetu do wciskania ludziom szitu. Analogicznie jak superniania i
reklama margaryny.
> Kobieto, przepis jest TYLKO dodatkiem do tekstu właściwego - nie chcesz,
> nie dodawaj bulionetki, zmień patelnię albo kucharza wręcz...
Zupełnie mnie nie zrozumiałaś, ale to standard. Nie wspomnę, że ktoś tu
kiedyś grzmiał o domowym bulionie, a teraz gotów jest własna piersią
bulionetki bronić :P
--
Nie sztuka być wielkim kucharzem mając kasę i kuchnię wielką
jak studio TV. Sztuką jest tworzyć dzieła kucharskie na 4m. kw.,
bez spiżarni i z lodówką, w której zwykle spore luzy ;)
|