Data: 2014-11-28 04:33:19
Temat: Re: Smażone ma być!
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-11-27 12:33, XL pisze:
>>> http://www.przepisy.pl/blog/dlaczego-mieso-powinno-b
yc-smazone-przed-duszeniem-czy-pieczeniem/
>>
>> Taaa... a przed smażeniem mięsko należy utytłać w bulionetce. Knorra,
>> oczywiście :>
>
> Jeszcze napisz, że nie lubisz akurat wieprzowiny
Wolę woły niźli wieprze. No, może z wyjątkiem polędwiczki z jabłkami i
czerwoną porzeczką.
A nie mają ci Twoi mięsni dostawcy filii gdzieś na mniej narodowo
wyrobionych zachodnich rubieżach?
> albo jego patelnia lub
> fizjonomia Ci się nie podoba...
Nie podoba mi się nieetyczne wykorzystywanie przez koncern kulinarnego
autorytetu do wciskania ludziom szitu. Analogicznie jak superniania i
reklama margaryny.
> Kobieto, przepis jest TYLKO dodatkiem do tekstu właściwego - nie chcesz,
> nie dodawaj bulionetki, zmień patelnię albo kucharza wręcz...
Zupełnie mnie nie zrozumiałaś, ale to standard. Nie wspomnę, że ktoś tu
kiedyś grzmiał o domowym bulionie, a teraz gotów jest własna piersią
bulionetki bronić :P
--
Nie sztuka być wielkim kucharzem mając kasę i kuchnię wielką
jak studio TV. Sztuką jest tworzyć dzieła kucharskie na 4m. kw.,
bez spiżarni i z lodówką, w której zwykle spore luzy ;)
|