Data: 2014-11-28 12:44:19
Temat: Re: Smażone ma być!
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 28 Nov 2014 04:33:19 +0100, Aicha napisał(a):
> W dniu 2014-11-27 12:33, XL pisze:
>
>>>> http://www.przepisy.pl/blog/dlaczego-mieso-powinno-b
yc-smazone-przed-duszeniem-czy-pieczeniem/
>>>
>>> Taaa... a przed smażeniem mięsko należy utytłać w bulionetce. Knorra,
>>> oczywiście :>
>>
>> Jeszcze napisz, że nie lubisz akurat wieprzowiny
>
> Wolę woły niźli wieprze. No, może z wyjątkiem polędwiczki z jabłkami i
> czerwoną porzeczką.
> A nie mają ci Twoi mięsni dostawcy filii gdzieś na mniej narodowo
> wyrobionych zachodnich rubieżach?
>
>> albo jego patelnia lub
>> fizjonomia Ci się nie podoba...
>
> Nie podoba mi się nieetyczne wykorzystywanie przez koncern kulinarnego
> autorytetu do wciskania ludziom szitu. Analogicznie jak superniania i
> reklama margaryny.
>
>> Kobieto, przepis jest TYLKO dodatkiem do tekstu właściwego - nie chcesz,
>> nie dodawaj bulionetki, zmień patelnię albo kucharza wręcz...
>
> Zupełnie mnie nie zrozumiałaś, ale to standard. Nie wspomnę, że ktoś tu
> kiedyś grzmiał o domowym bulionie, a teraz gotów jest własna piersią
> bulionetki bronić :P
KTO? - bo ja się skupiam tutaj tylko na obróbce cieplnej.
|