Data: 2005-08-26 07:19:06
Temat: Re: Smażone udka kurczaka - jak?
Od: "maciej" <m...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam.
Ja to robię tak:
Najpierw dobra marynata, sok z cytryny, oliwa, sól pieprz, magi w płynie,
można obłozyc cebulką i czosnkiem, i inne przyprawy wg gustu.
Po jakims czasie zależy jak bardzo mamy ochote na te udka, acha i udko
dziele na pałkę i podudzie:)
podsmażam na patelni na złoto, potem do brytwanki odkrytej i do piekarnika
wkładam, podlewam tym co zostało na patelni i piekę piekę piekę i co jakiś
czas marynata która została smaruje i przewracam nogi... nie moje
oczywiście, i juz po wszystkim, zawsze dmi wychodzi jak mam ochotę na
pieczone soczyste udzisko-to dla kota i sowy. Pa
PS. wczoraj zrobiłem kurczaka w śmetanie i tu odkryciwe słodko kwaśny mi
wyszedł.
--
Maciek
|