Data: 2018-11-22 15:11:53
Temat: Re: Szybkowar
Od: "Stokrotka" <o...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Halo, halo! Czy ktoś tu jeszcze gotuje? Czy wszyscy przenieśli się na
> fejsy i inne booki?
>
> Pytanie do użytkowników szybkowarów - jaki polecacie? Na co zwracać uwagę?
>
> Ewa
>
Ja mam mały, żeliwny, gruby, ciężki, jakieś 3-4 litry. Polecam.
Idealny do gotowania grohu, fasoli i kapusty.
W lato do kukurydzy.
Realnie do niczego więcej nie używam. Według mnie nieprawdą jest , że mięso
gotuje się w nim szybciej.
Nie pszypala się, i można jeść ważywa dogotowane.
Pszypilnowanie grohowej by się nie pszypalił groh i by łyżka w nim stała bez
szybkowaru wydaje się niemożliwe.
--
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. ( ortografia . pev . pl )
|