Data: 2008-03-22 14:39:06
Temat: Re: TYLKO PIECZONA! Re: co z biala kielbasa?
Od: Ikselka <i...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 22 Mar 2008 15:35:33 +0100, Ikselka napisał(a):
> Dnia Sat, 22 Mar 2008 07:57:44 +0100, Ludek Vasta napisał(a):
>
>> Witam,
>>
>> z ciekawosci sobie kupilem surowa biala kielbase, ktora podobno jest
>> tradycyjna na polskim wielkanocnym stole. Ale na razie nie wiem, jak sie
>> ja wielkanocnie przyrzadza. Gotuje sie ja? Czy smazy? Piecze? A moze je
>> sie na surowo? Czy to jest zalezne od regionu Polski?
>>
>> Ludek
>
> TYLKO PIECZONA - gotowana traci smak i w ogóle nie to. Spróbuj tego:
> http://www.cudzoziemcy.pl/?s=danietygodnia&l_daniety
godnia_nr=17&l_danietygodnia_pn=01&lang=pl
> Niebo w gębie!
> :-)
> PS. Właśnie nastawiam własnoręcznie zrobioną - zaraz ląduje w piekarniku!
Aha-aha: najlepiej piec w naczyniu żaroodpornym, koniecznie pod
przykryciem, bo wyschnie. Pod koniec pieczenia można odkryć w celu
przyrumienienia. W trakcie pieczenia ze 2 razy polać sosem, nie przewracać
kiełbasy.
Podawać ułożoną w wianku w piramidkę na półmisku, obłożoną cebulą i polaną
tłuszczykiem... Mniammmmm...
|