Data: 2016-09-09 14:29:37
Temat: Re: Tatar z kurczaka
Od: Trybun <C...@j...ru>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2016-09-07 o 02:49, Animka pisze:
>
>>>
>>
>> Bez znaczenia wczesny czy późny socjalizm. Chodzi o to że dawniej
>> kurczak nadawał się na rosół, co dzisiaj nawet trudno sobie wyobrazić.
>>
> Tak, ake do kurczaka moja matka dodawała mięso wołowe.
> Ja gotuję rosól tylko na szpondrze. Potem mięso mielę i robie
> paszteciki. dawniej robilam pierogi, bo szybciej, ale pierogi jakieś
> grube (ciasto) mi wychodzą ostatnio.
>
No cóż, skoro taki lubisz.. przecie nie będziemy dyskutować (czy tym
bardziej kłócić się) o wyrafinowaniu naszych smaków.. Chciałem tylko
zauważyć że czasem warto spróbować czegoś innego. Chociażby rosołu z
perliczki. Próbowałem niedawno, ugotowany na ptaku kupionym w sklepie,
na dodatek mrożonym, a jednak rosół był bardzo dobry.
|