Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Walijski słodki chlebek na herbacie i suszonych owocach Re: Walijski słodki chlebek na herbacie i suszonych owocach

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Walijski słodki chlebek na herbacie i suszonych owocach

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!eternal-september.org!feeder.eternal-september.org!mx02.eternal-september
.org!.POSTED!not-for-mail
From: "Pszemol" <P...@P...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Walijski słodki chlebek na herbacie i suszonych owocach
Date: Wed, 14 Oct 2015 10:50:04 -0500
Organization: A noiseless patient Spider
Lines: 1
Message-ID: <mvltfe$n0n$1@dont-email.me>
References: <mveugk$btp$1@dont-email.me>
Reply-To: "Pszemol" <P...@B...com>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="utf-8"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Injection-Date: Wed, 14 Oct 2015 15:47:59 +0000 (UTC)
Injection-Info: mx02.eternal-september.org;
posting-host="983b9eaaea99c4dd9f3f690f7dd54ce0";
logging-data="23575";
mail-complaints-to="a...@e...org";
posting-account="U2FsdGVkX1/9YUflttPK8D9kWjtVsgp6"
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V14.0.8117.416
In-Reply-To: <mveugk$btp$1@dont-email.me>
X-Newsreader: Microsoft Windows Live Mail 14.0.8117.416
Importance: Normal
Cancel-Lock: sha1:Q7iPuUtWsvjxniE6eq7UVHQZEks=
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:366786
Ukryj nagłówki

"Pszemol" <P...@P...com> wrote in message
news:mveugk$btp$1@dont-email.me...
> Czy ktoś z Was kosztował lub próbował upiec taki chlebek:
> http://www.nationaltrust.org.uk/article-135640007217
4/

Upiekłem wczoraj ten "chlebek"...
Ciasto wyszło bardzo rzadkie/płynne - 290ml herbaty i 100g mąki to złe
proporcje. Nawet gdy dodałem 30gram mąki ciasto było wciąż zbyt wodniste.

Wyszedł bardzo, bardzo słodki i smaczny rodzynkowo-porzeczkowy niewyrośnięty
zakalec z owocami zagęszczonymi na dnie i lekko spulchniałym ciastem na
górze :-)

Dziś już połowy go nie ma - mimo zakalcowatości mam już zamówienia na
powtórkę w ten weekend :-)))

I pytanie do kucharzy/piekarzy:
Czy wystarczy zmienić proorcje mąki do herbaty aby poprawić gęstość i
intensywność spuchniania proszkiem do pieczenia? Ile Wy dalibyście mąki na
te 290ml wody/herbaty?
Czy półtorej łyżeczki proszku do pieczenia to nie jest za mało na tą ilość
ciasta?

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
15.10 Pszemol
16.10 Pszemol
23.10 Waldemar
23.10 Ikselka
23.10 Pszemol
23.10 Pszemol
27.10 XL
28.10 Pszemol
03.11 s...@g...com
03.11 Pszemol
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?