Data: 2011-06-14 19:07:41
Temat: Re: Wątróbki z dorsza.
Od: "Dariusz K. Ładziak" <d...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik jagr napisał:
> Użytkownik "Paulinka" napisał w wiadomości grup
> dyskusyjnych:it4n2c$5l6$...@n...news.atman.pl...
> W dniu 2011-06-13 11:49, jagr pisze:
>> Kiedyś chciałem znaleźć w necie sposób (technologię) konserwowania ryb w
>> puszkach, która kompletnie unicestwia ości. Ości w konserwach są kruche
>> i nie zauważa się ich w czasie jedzenia. W przetworach domowych trzeba
>> starannie
>> filetować. Zna ktoś z Was tę tajemnicę? Jak zrobić potrawę, żeby nie
>> trzeba było
>> bawić się z grzebaniem i wyczesywaniem ości? Jak oni to robią?
>
> | Wpisz w google groups 'smakołyk rybny'.
>
> Niestety tam piszą o zalewie octowej.
> A konserwa dorsz w pomidorach lub w oleju nie jest wcale kwaśna.
> Jak unicestwili ości?
Pomidory same z siebie są kwaśne. A ości unicestwia głównie temperatura
- przecież to się grzeje do około 120 stopni Celsjusza (pod ciśnieniem
oczywiście).
--
Darek
|