Data: 2006-04-07 10:13:55
Temat: Re: Zaczatek z zakwasu (do Izoldy ;-)
Od: "Marek" <m...@...tkb.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Dzień wcześniej:
> 13.oo godz. 1 karmienie 120 g mąki i 120 g wody, możliwie ciepłe miejsce
> 19.oo godz 2 karmienie 120 g mąki i 120 g wody, trochę chłodniejsze
> miejsce 10.oo godz następnego dnia ostatnie karmienie 120 g mąki i 120g
> wody,
> temperatura pokojowa
> 13,oo godz pieczenie
Aha, a kiedy sol, oliwa i przyprawy. Sol i oliwa to pewnie na samym koncu.
Ale przyprawy to pewnie mozna dodac wczesniej. A moze tez na samym koncu?
Czy w ostatniej fazie ciasto jest juz tak wyrosniete ze mozna je od razu do
pieca?
MP
|