Data: 2007-12-12 21:29:04
Temat: Re: Zakwas chlebowy
Od: panta_rei <j...@c...znajdzie>
Pokaż wszystkie nagłówki
Świadomie, albo i nie Magdalena Bassett napisał(a):
>> Mam takie pytanie. Czy naturalne jest że w zakwasie chlebowym oprócz
>> wyczuwalnego zapachu drożdzy czuć wyniki fermentacji alkoholowej ?
>>
> Droga dobra, tylko nie jestem pewna tego mleka w poczatkowej fazie -
> mleko moze zepsuc zakwas. Nastaw nastepny bez mleka, a ten zuzyj caly do
> chleba w piatek.
Dysgooglia zbiorowa? ;)
http://www.chleb.info.pl/zakwas.htm
Pozdrawiam.
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
http://foto.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************
|